Cirkuszi artisták hoztak felüdülést a római Bambino Gesù kórház betegeinek

Kitekintő – 2020. január 19., vasárnap | 17:01

Január 17-én a gyerekkórházban szentmisével indult a nap, majd a Rony Roller Circus díjnyertes artistái és bohócai szórakoztatták a gyerekeket, akik így egy kis időre elfeledkeztek betegségükről, és nevetve, csillogó szemmel figyelték az ügyes mutatványokat.

A kezdeményezés házigazdája az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériuma, élén Peter Turkson bíboros prefektussal, aki a péntek reggeli szentmisét bemutatta a kórház kápolnájában. „A betegség miatt a gyerekek kirekesztve érzik magukat, az ilyen programok segítenek ezt áthidalni, örömet, nevetést, boldogságot csalnak az arcukra” – mondta a főpásztor. Hozzátette: igyekszünk nem emelni falakat egymás közé, és különféle élettapasztalatokat hozni; azt akartuk üzenni a kórházban lévő gyerekeknek, hogy mindig gondolunk rájuk.

Éljen a kórházi cirkusz! – üzenték a gyerekek a rajzon, amit átadtak Turkson bíborosnak és a kórház igazgatójának, Mariella Enocnak.

A kis betegeket zsonglőrök és akrobaták, valamint szuperhősök szórakoztatták, előbb a kórház játszószobájában, majd egy szabadtéri előadással, ahol emberpiramist és vicces bohócokat láthattak. A Monte Carló-i cirkuszfesztivál díjnyertes artistái végül körbejártak a kórtermekben is.

A gyerekek jó emberekkel találkozhattak, akik a mosoly, a vidámság révén segítik gyógyulásukat – mondta a kórházigazgató. – Kíváncsiak, figyelnek, szeretnének többet tudni. Amikor pedig olyan embereket látnak, akik lehetetlennek tűnő dolgokra képesek, azt az üzenetet kapják, hogy a bátorsággal győzni lehet. Ezek az artisták alázatosak és készségesek, valódi művészek. Nem reklámozzák magukat az újságokban, az ő figyelmük valódi. Azáltal, hogy mosolyt csalnak a gyerekek arcára, szép és boldog pillanatokkal ajándékozzák meg a családokat, mindenféle dicsőség nélkül.

A kezdeményezés illeszkedik a cirkuszosok és vidámparkosok lelkipásztorkodásával foglalkozó keresztény szervezetek fórumába, melyet az Átfogó Emberi Fejlődés Dikasztériuma szervez.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria