Családi betlehemkészítő pályázatot hirdetnek a nagyváradi egyházmegyében

Külhoni – 2020. november 30., hétfő | 10:01

„Karácsony központi képeiben az újrakezdés válik jól láthatóvá és elképzelhetővé: nem vagyunk a múlthoz láncolva, minden mögött ott van a remény” – írja Anselm Grün OSB. A világjárvány időszakában nagy szükség van a remény élesztgetésére, ébren tartására.

Ebből a megfontolásból hirdet betlehemkészítő pályázatot a nagyváradi egyházmegye a családok számára, Szállást adunk a Szent Családnak! címmel.

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó családok pályázhatnak, a következő feltételeknek eleget téve:

– a betlehem kizárólag természetes anyagból készülhet,
– maximum 50×50 cm alapterületű lehet,
– legyen jelen benne a gyermek Jézus, Szűz Mária és Szent József (a többi szereplőt a család fantáziájára bízzák);
– a betlehemet a család tagjai – szülők, gyermekek, esetleg nagyszülők – együtt készítsék el, lévén fontos az együtt töltött idő, amely még jobban kiemeli karácsony üzenetének aktualitását.

Az elkészült betlehemet december 15-ig kell eljuttatni a nagyváradi püspökségre, illetve a közös munkáról öt digitális fotót a pasztoralis@varad.org e-mail-címre.

Minden pályázó emléklapot, illetve könyvjutalmat kap. Szakmai bírálóbizottság értékelése alapján egy alkotás különdíjban részesül. A betlehemekről készült fotókat az egyházmegye közösségi oldalán teszik közzé, ahol a begyűjtött értékelések alapján egy második alkotás is különdíjban részesül.

Forrás: Nagyváradi Romai Katolikus Egyházmegye; Romkat.ro

Fotó: Tinodi-haz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria