Dokumentumfilm a jezsuiták arlói missziójáról – a Duna Televízióban vasárnap láthatjuk

Megszentelt élet – 2022. december 9., péntek | 17:04

Az észak-magyarországi Arlón 2021. október 5-én nyílt meg a jezsuiták Jelenlét Háza, hogy onnan szervezzék helyi romamissziójukat. A rendtartomány a Máltai Szeretetszolgálattal és a ferences kisnővérekkel együttműködésben, a Belügyminisztérium Felzárkózó települések programjának részeként patronálja a települést. Az alkotást a Duna TV tűzte műsorra: december 11-én, 11.30-tól lesz látható.

A jezsuita Kommunikációs Iroda munkatársa, Pásztor Péter két éven át járt Arlóra, hogy videóival beszámoljon a legfontosabb történésekről. 27 perces dokumentumfilmet készített, melyben megszólal a program számos résztvevője, valamint a település meghatározó személyiségei.

A szociális munkások és munkatársak megosztják tapasztalataikat, szép élményeiket és azt is, hogyan keresik a válaszokat az újabb és újabb kérdésekre. Mellettük megszólalnak a program vezetői, a helyi polgármester, az intézményvezetők, de a helyben lakók, a program kedvezményezettjei is elmondják, mit jelent számukra ez a jelenlét. Bepillanthatunk a mindennapokba, a kisgyerekek és az iskoláskorúak életébe, a háztartásokba, a házimunkába. Megmutatják a zenei programokat, a tánctanulást, amelyek új színt hoztak a közösség életébe.

Forrás: Jezsuiták/Facebook

Fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria