Döntés és cselekvés – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

2017. november 22. szerda 12:39

A Pécsi Egyházmegye szabadegyetemének november 17-i alkalmán a döntés és cselekvés sokakat érdeklő témájáról beszéltek az előadók, Udvardy György megyéspüspök és Papp Miklós morálteológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Gyakorlati tanácsokat hallhattak a résztvevők a keresztény életvezetési stratégiákat ismertető szabadegyetemi konferenciasorozat novemberi előadásán.

Udvardy György pécsi megyéspüspök szerint cselekedeteinket a döntéseink határozzák meg. A meghozott ítéletek  ̶  mit tartok helyesnek, és mit kerülök – az értékrendben és a cselekvésben válnak láthatóvá. Döntéseim világos megismerésből, értékrendből és megértésből következnek. Ennek a tudatossága biztosítja, hogy viselkedésem, érzelmeim a kialakított értékrendnek felelnek meg. Mi ezt a döntést és ezt a cselekvést Krisztustól tanuljuk.

A főpásztor szerint gyakorlatot kell szereznünk a jó döntésekben, hogy krízishelyzetben rutinosan tudjunk helyes ítéletet hozni.

A gondolatot folytatva Papp Miklós morálteológus óva intette a hallgatóságot a halogatástól. Ha az egyén nem hoz döntéseket, nem hoz gyümölcsöt. A döntéseknél ne azt nézzük, a többség mit tenne, hanem a legjobbakat, az elitet kövessük.

A szabadegyetemi konferenciasorozat december 13-án az állandóság és változás témában folytatódik a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

A novemberi alkalom hanganyagai ITT hallgathatók meg.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-ember-egyetlen-vigasza-hogy-vegul-az-elo-isten-kezebe-kerul-szaz-eve-szuletett-ingmar-bergman
Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat
a-szornyu-es-az-elkepzelhetetlen-hataran
A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól kérdeztük.

19:59