Döntés és cselekvés – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

2017. november 22. szerda 12:39

A Pécsi Egyházmegye szabadegyetemének november 17-i alkalmán a döntés és cselekvés sokakat érdeklő témájáról beszéltek az előadók, Udvardy György megyéspüspök és Papp Miklós morálteológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Gyakorlati tanácsokat hallhattak a résztvevők a keresztény életvezetési stratégiákat ismertető szabadegyetemi konferenciasorozat novemberi előadásán.

Udvardy György pécsi megyéspüspök szerint cselekedeteinket a döntéseink határozzák meg. A meghozott ítéletek  ̶  mit tartok helyesnek, és mit kerülök – az értékrendben és a cselekvésben válnak láthatóvá. Döntéseim világos megismerésből, értékrendből és megértésből következnek. Ennek a tudatossága biztosítja, hogy viselkedésem, érzelmeim a kialakított értékrendnek felelnek meg. Mi ezt a döntést és ezt a cselekvést Krisztustól tanuljuk.

A főpásztor szerint gyakorlatot kell szereznünk a jó döntésekben, hogy krízishelyzetben rutinosan tudjunk helyes ítéletet hozni.

A gondolatot folytatva Papp Miklós morálteológus óva intette a hallgatóságot a halogatástól. Ha az egyén nem hoz döntéseket, nem hoz gyümölcsöt. A döntéseknél ne azt nézzük, a többség mit tenne, hanem a legjobbakat, az elitet kövessük.

A szabadegyetemi konferenciasorozat december 13-án az állandóság és változás témában folytatódik a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

A novemberi alkalom hanganyagai ITT hallgathatók meg.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

22:25
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

18:41