Eger Csillagai címre jelölték az egri Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatot

Hazai – 2020. december 2., szerda | 9:50

Az Egri Lokálpatrióta Egylet idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg az Eger Csillagai címért folyó szavazást. A jelöltek között szerepel az egri Főegyházmegyei Karitász Központ fenntartásában működő Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet választmánya öt kategóriában (gazdasági társaságok, intézmények, szervezetek, magánszemélyek, fiatalok) három-három jelöltet terjeszt fel az Eger Csillagai címre, amivel a városban működő kiváló teljesítményeket nyújtó szervezetek, személyek tevékenységét ismerik el. Az egri Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatot az intézmények kategóriában jelölték.

A szavazás december 14-én, hétfőn 16 órakor zárul. Addig EZEN az oldalon lehet leadni a voksokat.

Remény, élet, változás – ennek a három szónak a kezdőbetűiből áll össze a név: Rév. A szolgálat 1998. április 1-jén, az országos Rév-hálózat negyedik tagjaként kezdte meg működését Egerben, a karitász védőszárnyai alatt, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Céljuk, hogy a szenvedélybetegségben érintett embereknek – szerhasználóknak és hozzátartozóiknak – szakmai segítséget nyújtsanak.

Jelen vannak az iskolákban prevenciós programjaikkal, kortárs segítőket képeznek középiskolás fiatalokból, majd önkénteseket főiskolai hallgatókból. A pedagógusok, szakemberek és érdeklődők részére továbbképzéseket, workshopokat, konferenciákat szerveznek. A szerhasználó családban felnövekvő gyerekekkel, szerhasználó fiatalokkal és családjukkal, szenvedélybetegek hozzátartozóival, fogvatartottakkal egyaránt foglalkoznak.

Jelenleg kilenc főállású munkatárs dolgozik az egri Révben, az érintettek a térség negyvennégy településén fordulhatnak hozzájuk.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria