Egyházmegyei mottót jelölt ki a veszprémi érsek

Hazai – 2021. november 9., kedd | 18:35

„Őseink hite a jövő reménye” – ezt jelölte ki Udvardy György érsek a Veszprémi Főegyházmegye jelmondatául, amely az elkövetkezendő időszakban vezérfonalként segítheti a főegyházmegye területén élőket, ajándékként és egyben feladatként mindenki számára – adta hírül a főegyházmegye november 9-én.

A mottó kifejezi a hálát őseink hitéért, a krisztusi hitért és ezen hitből fakadó keresztény kultúráért. „Hálásak vagyunk az ő helytállásukért, az épített és a lelki örökségért. Ez bátorít bennünket, hogy a jövő Istentől megálmodott jövő legyen, amikor képesek és készek leszünk az Emberfia módjára szolgálni, aki nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon másoknak” – olvasható a főegyházmegye honlapján.

Az „Őseink hite a jövő reménye” jelmondat megszólít és elgondolkodtat. Célja, hogy felhívja mindenki figyelmét, vezesse ez „minden jövőbeli cselekedetünket, hogy életünket, hétköznapjainkat, a terveket és programokat lelkileg felkészülve és tanúságtevő módon tudjuk megvalósítani”.

A mottó a Szentírásból fakad, de egyháztörténeti vonatkozása is van. Ezt a feliratot lehet látni a veszprémi Boldog Gizella-kápolna oltárán, ahová az 1938-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején helyeztek el.

„A mottó kiválasztásával kapcsolódhatunk ahhoz a szellemi és kulturális örökséghez, melyet első apostoli királyunk Szent István és hitvese Boldog Gizella királyné örökül hagytak, a Veszprémi Püspökség, az ország első püspöksége megalapításakor” – olvasható a főegyházmegye honlapján.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria