Egyházzenei napot tartottak Kaposváron

Hazai – 2019. november 20., szerda | 10:41

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében rendezték meg a XVII. Kaposvári Egyházzenei Napot november 16-án, szombaton. A zenei eseményen mintegy kétszáznegyvenen vettek részt; tizenegy kórus fellépése mellett egyéni bemutatkozásokra is sor került.

A délután folyamán Varga László megyéspüspök celebrált szentmisét, aki prédikációjában hangsúlyozta: „Jézustól azt hallottuk, hogy szüntelenül kell imádkoznunk, s nem szabad belefáradnunk. Megvalósítható ez? Mi a titka a szüntelen imának?

Ha az ima egy dolog a sok közül, amit el kell végeznünk, akkor mindig az imát hagyjuk abba először, s mindig az imát fogjuk elhagyni, mert nagyon sok dolgunk van. Ha program, ha feladat, akkor abba fogjuk hagyni, vagy nagyon rövidre vesszük, s beérjük röpimákkal. A szemléletünkkel baj van. Az ima nem egy dolog a sok közül, hanem az egyetlen dolog, amivel az egészet látjuk” – fogalmazott a főpásztor.

A teljes prédikáció meghallgatható ITT.

A szentmise után Horváth István, a budapesti Harmat Artúr Központi Kántorképző igazgatója értékelte az egyházmegyében működő énekkarok, egyházzenészek és kántorok előadását.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria