„Egytál” – Meleg étel rászorulóknak 2020 karácsonyán

Hazai – 2020. november 25., szerda | 11:19

November 19-én elkezdődött a ferences rend adventi adománygyűjtése, melynek során nélkülözők ünnepi étkezéséhez várják a felajánlásokat. A Ferences Alapítvány által meghirdetett kezdeményezés különlegessége, hogy kis összegben, akár ezer forinttal is támogatható.

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén a Ferences Rendtartomány központi alapítványán keresztül ismét elindította „Egytál – meleg étel rászorulóknak” programját. Az immár ötödik alkalommal meghirdetett adománygyűjtésen kis összegű felajánlásokat is várnak: a támogatók ezerforintos „ebédjegyek” megvásárlásával segíthetik a nélkülözőket.

Egy ebédjegy árából egy fő ünnepi étkezését biztosíthatják. A beérkezett adományokból általában közös vacsorára, karácsonyi vendégségre hívják a szegényeket. Mivel erre a világjárvány miatt idén nincs lehetőség, ételcsomagokat osztanak majd ki.

A ferences rend nemcsak az ünnepi időszakban, hanem a mindennapokban is évente közel tízezer adag melegétel kiosztásával segíti a szükséget szenvedőket. „Egytál” kezdeményezésük egyik célja, hogy a személyes találkozások alkalmával olyan szegényekkel is kapcsolatba kerüljünk, akikkel nem találkozunk nap mint nap az utcán, akik nincsenek a szemünk előtt. A szegénység ezen formája sokszor szinte láthatatlanul van jelen társadalmunkban.

A Ferences Alapítvány adománygyűjtését Tamás Gábor testvér videoüzenetével indították útjára: „Szent Erzsébet kenyerei a hideg, őszi idő ellenére rózsává változtak. Hiszünk abban, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére – amikor a személyek közti kapcsolat ápolása nehezebb – létrejöhet a csoda: az önök adományából mosoly fakadhat a rászoruló emberek ajkán.”

Az adományokat az alábbi módokon várják:
– banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra;
– a Ferences Alapítvány honlapján (TÁMOGATÁS címszó) bankkártyával, ITT;
– sárga csekkel (amely a Ferences Alapítvány honlapján igényelhető, és kipostázzák a megadott postacímre);
– bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén az alapítvány székhelyén vagy megbeszélés szerint külső helyszínen).

A támogatók segítségét a nélkülözők nevében is hálásan köszöni a Ferences Alapítvány. Adományozóikért minden szerda reggel szentmisét ajánlanak fel a mátraverebély-szentkúti ferences templomban.

„...amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek”  (Mt 25,40)

Forrás és fotó: Ferences Alapítvány; Ferences Média

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria