Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

2018. június 14. csütörtök 12:00

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, aki a Győri Egyházmegye főpásztoraként 1993. június 18-án a Nagyboldogasszony-székesegyházban pappá szentelte a győri egyházmegyés növendékeket. 

A szentmise főcelebránsa Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa volt. Koncelebrált az évfolyamtársak közül a Győri Egyházmegyéből Simonics Péter tárkányi, Varga Imre ácsi és Winkler Zsolt öttevényi plébános; a Szombathelyi Egyházmegyéből Gaál Sándor szombathely-oladi, Kovács György győrvári és Stift Zoltán sorokpolányi plébános. A jubilánsokkal koncelebrált Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész.

Winkler Zsolt atya szentbeszédében felidézte a szemináriumi éveket, áldozópappá szentelésüket, valamint az elmúlt huszonöt év lelkipásztori szolgálatát.

A szentmise végén a jubilánsok együtt adtak ezüstmisés áldást a jelen lévő hívekre.

Végül a Könnyező Szűzanya oltáránál hálát adtak az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért.

Szöveg és fotó: Vaday Tamás / Győri Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő