Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

2018. június 14. csütörtök 12:00

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, aki a Győri Egyházmegye főpásztoraként 1993. június 18-án a Nagyboldogasszony-székesegyházban pappá szentelte a győri egyházmegyés növendékeket. 

A szentmise főcelebránsa Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa volt. Koncelebrált az évfolyamtársak közül a Győri Egyházmegyéből Simonics Péter tárkányi, Varga Imre ácsi és Winkler Zsolt öttevényi plébános; a Szombathelyi Egyházmegyéből Gaál Sándor szombathely-oladi, Kovács György győrvári és Stift Zoltán sorokpolányi plébános. A jubilánsokkal koncelebrált Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész.

Winkler Zsolt atya szentbeszédében felidézte a szemináriumi éveket, áldozópappá szentelésüket, valamint az elmúlt huszonöt év lelkipásztori szolgálatát.

A szentmise végén a jubilánsok együtt adtak ezüstmisés áldást a jelen lévő hívekre.

Végül a Könnyező Szűzanya oltáránál hálát adtak az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért.

Szöveg és fotó: Vaday Tamás / Győri Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

22:05
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

19:59