Együttérzésre és segítségnyújtásra ösztönöz a Máltai Szeretetszolgálat játékkollekciója

Hazai – 2016. február 24., szerda | 14:29

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és egy játékáruház együttműködésének köszönhetően az újrahasznosított hulladékból készült „BASICO játékkollekció” darabjainak jelképes megvásárlásával támogathatjuk a szeretetszolgálat családokat segítő programját.


Pattanó Labdacs, Cérna Cili, Csoda Pörgi és Villám Járgány készül az újrahasznosított hulladékból, hogy szemléltesse, ma Magyarországon minden harmadik gyermek ezekhez hasonló, kidobandó tárgyakból tákolt játékokkal játszik. A jelképes játékkollekció célja kettős: figyelemfelhívás és segítségnyújtás. A labdacs, a baba, a pörgi és a kisautó megvásárlásával a gyerekeknek alkalmuk nyílik szüleik, nevelőik közreműködésével elgondolkodni szegényebb társaik helyzetéről, és arról, mivel és hogyan tudnak segíteni. Megismerhetik a tényt, hogy azokban az otthonokban, ahol szegénységben vagy nyomorban élnek a családok, sem játékra, sem ruhákra, de sokszor még csak megfelelő minőségű ételre sem futja a szülőknek. Az ilyen körülmények között élő kicsiknek gyakran nem jut több egy szemétből összetákolt játéknál.


A figyelemfelkeltés és szemléletformálás mellett a másik fontos cél, hogy az adományozásból befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek számára valódi játékokat vásárolnak. A BASICO játékkollekció darabjai csupán szemléltető eszközök, figyelemfelhívó célzattal, így hazavinni nem lehet őket.


Az akció keretében több mód is van a támogatásra: a segélyszervezet számlaszámára történő átutalással, a nagyobb játékboltokban kihelyezett perselyekbe dobott pénzadománnyal, továbbá a Basico.hu oldalon, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adományozz.hu honlapján keresztül.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Basico.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria