Elhagyta Veszprémet az utolsó angolkisasszony

Megszentelt élet – 2012. december 8., szombat | 9:43

A Regina Mundi Plébániatemplom sekrestyését, Pollmann M. Anna, azaz Apollonia nővért december 4-én visszavonulása alkalmából ünnepséggel búcsúztatta a Regina Mundi egyházközség, László Dezső plébános vezetésével.

A Szilágyi Erzsébet Iskola tanári kara nevében Halmay György igazgató, a város nevében Porga Gyula polgármester Pro Meritis-díjjal köszönte a nővér áldozatos munkáját.

Apollonia nővér 1992 óta töltötte szolgálati idejét a város központjában. Az újjászerveződött közösség tagjai – Molnár M. Edit, Bércesi M. Matild és Todavcsics M. Teréz, Pollmann M. Anna – bizalommal és reménnyel tekintettek a jövőbe. Örömmel szolgálták Istent az embereken keresztül. 2003-ban Matild nővér, 2005-ben pedig Edit nővér is az örök hazába költözött. 2008 őszén a fiatalok a budapesti rendházba kerültek.

A veszprémi rendházban Apollónia nővér egyedül élt. Most, hogy az idős szerzetesnő egészsége megromlott, elöljárói úgy döntöttek, itt az ideje visszavonulnia rendtársai közé Zugligetbe, a Congregatio Jesu Idősek Otthonába. Ahogy mondta: hazatért családjához, hiszen noviciátusi éveit a Zugligeti rendházban töltötte.

Veszprémi Főegyházmegye/Magyar Kurír