Elhunyt Csillag Etelka JC testvér

Megszentelt élet – 2021. április 8., csütörtök | 13:27

A Jézus Szíve Társasága és a gyászoló család a feltámadás és az örök élet hitében tudatja, hogy 2021. március 27-én, életének 91., hivatásának 72. évében Csillag Etelka JC testvért rövid betegség után hazahívta a Mennyei Atya.

Csillag Etelka a szegedi tanyavilágban született, munkában dolgos, tanulásban szorgalmas, kötelességteljesítésben pontos volt. Tagja volt a KALÁSZ-nak (Katolikus Leánykörök Szövetsége); egy – a kommunisták által tiltott, mégis megvalósult – színielőadás indította el benne a Jézushoz való tartozás vágyát.

1948-ban Szegeden lépett be a Jézus Szíve Társaságba, és 1951-ben, a szétszóratásban, titokban tette le esküjét. Életének állomásai: Pécel, Pest, Kiskunfélegyháza, Mucsfa.

1957 pünkösdjén kezdte kismányoki szolgálatát, amelyet 1959-től Sperber Anna testvérrel együtt végzett: kántorként, hitoktatóként, gyerekek nevelőjeként, templomépítés lelkes szorgalmazójaként, hagyományőrzés támogatójaként. Az 1989-ben épült kismányoki Magyarok Nagyasszonya-templom a bukovinai székelyek zarándokhelye. Etelka nővér az imádságos élet apostola volt, aki szívjóságával és a megbocsátásban is példát mutatott.

Életéről így írt: „Nagyon becsülöm és szeretem az én székely népem. Szívesen sétáltam, jártam a Mecsek oldalába kialakított keresztutat velük és értük. Úgy érzem, sikerült megélnem társaságunk alapítójának vízióját, hogy éljünk az egyszerű emberek között, velük küzdve, őket szeretve, tanítva, nemesítve. Mindig imádkozni fogok értük!”

*

Szentmisét lelki üdvéért április 9-én, pénteken 14.15-kor a kismányoki római katolikus templomban mutatnak be; előtte 13.45-kor ravatalozzák. A szentmisét követő sírba helyezés a járványügyi szabályok betartásával történik.

Jézusomnak Szívén megnyugodni jó!

Forrás: Jézus Szíve Társasága

Fotó: MaxPixel

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria