Elhunyt Kovács K. Zoltán

Hazai – 2008. március 25., kedd | 9:46

A Barankovics Alapítvány tiszteletbeli elnöke, a 84. évében elhunyt Kovács K. Zoltán temetése március 28-án, pénteken 15 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Az elhunyt lelki üdvéért ugyanezen a napon 19 órakor mutatnak be szentmisét a Szent István-bazilikában.

Kovács K. Zoltán kereszténydemokrata politikusként az 1947. évi választáson az országgyűlés legfiatalabb Barankovics-párti képviselője volt.

1949-ben politikai tevékenysége miatt el kellett hagynia Magyarországot. Az emigráció kezdetén Salzburgban Barankovics István titkáraként dolgozott. Zoltán Károly néven évtizedeken keresztül a Szabad Európa Rádió újságírója, mezőgazdasági kérdések szakértője, a Paraszt Népfőiskola szerkesztője volt.

A rendszerváltás után hazatért Magyarországra, és a fiatal nemzedékeket is megszégyenítő erővel dolgozott a KDNP sikerén, a magyar demokrácia erősítésén, a párt hiteles történetének feltárásán a Barankovics Alapítvány megteremtésével, melynek tiszteletbeli elnöke volt. Szorgalma és tudása  szerénységgel párosult, munkásságával mindvégig háttérben akart maradni.

A KDNP és a Barankovics István Alapítvány Kovács K. Zoltánt saját halottjának tekinti.

Magyar Kurír

Kép: www.kdnp.hu