Elindult a Szombathelyi Egyházmegye mentorprogramja

Hazai – 2017. május 3., szerda | 15:03

Németh Norbert egyetemi lelkész bevezető előadásával indult a Szombathelyi Egyházmegye mentorprogramjának első képzési hétvégéje, melyet április 21–22-én tartottak. A képzés mottója: „Motiválni, megtartani, lelkesíteni a katekéta és hitoktatói szolgálatban”.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Harmincan gyűltek össze Szombathelyen a hároméves mentorképző program első képzési hétvégéjére. A szentmisét, majd a vacsorát követően  a képzési igazgató, Németh Norbert előadását hallgatták meg a program céljáról, menetéről.

A kiválasztott hittanárok a képzés során olyan mentorokká válhatnak, akiknek alapvető feladata a felsőoktatásból kikerülő katekéták kísérése, a hivatásukban való elindulás és a kezdeti nehézségek megoldásának támogatása. A mentorok általi óralátogatás, valamint a velük való szakmai kommunikáció által „védettebb” körülmények között valósulhat meg a pályakezdés a hitoktatók számára.

A lelkipásztor beszéde után az estet, majd a szombati napot is egymás megismerésére szentelték a résztvevők Kardos József és Kovács Andrea közösségépítő játékai segítségével.

A Szombathelyi Egyházmegye különböző pontjairól érkezettek mellett a Győri Egyházmegyéből is jöttek hittanárok a képzésre. A társaság színes: vannak fiatalok és „régebb óta fiatalok”; papok, szerzetesek, szülők, s olyanok is, akik még nem köteleződtek el. A csapatépítő programok jó lehetőséget teremtettek az ismerkedésre, a képzés során nemcsak szakmai többlettel, hanem egy szép közösséggel is gazdagodtak a leendő mentorok.

A programot a Renovabis, a német püspöki konferencia közép- és kelet-európai szolidaritási segélyszervezete támogatja.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria