Élménydús osztálykirándulásokat szerveznek nélkülöző gyerekeknek

Hazai – 2022. szeptember 23., péntek | 11:58

Ötezer hátrányos helyzetű gyereknek szervez egynapos osztálykirándulást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködve az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal és a Művészetek Völgye Fesztivállal. A cél az, hogy felejthetetlen élményeket szerezhessenek a nehéz körülmények között élő diákok.

Az „Aktívan az osztállyal” program azért indult el, hogy olyan gyerekek is eljussanak osztálykirándulásra, akik közül sokan a településük határait sem hagyták még el – mondta Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az élményszerző program indulásának bejelentésekor szeptember 19-én. – Mindez széles körű összefogásban jön létre: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)  és a Művészetek Völgye közösen valósítja meg a kirándulásokat az állami erdészetek segítségével.

Idén ötezer, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében élő gyermeknek lesz lehetősége részt venni az ingyenes programokon. A gyerekek – akik száz iskolából érkeznek – az Északerdő, a Nyírerdő és az Egererdő erdei iskoláinak foglalkozásain ismerhetik majd meg a természet legszebb, legérdekesebb kincseit, a kirándulások pedig aktív kalandokkal és mozgással teli programelemekkel egészülnek ki. Lesz számháború, sorverseny, íjászat, hajózás és vadászati bemutató is – ismertette Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója.

A gyerekeket a tanáraik mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei kísérik majd a kirándulásokon.

A program célcsoportját jelentő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára az a legértékesebb élmény, amit egész életük során magukkal vihetnek. A programok és a mi célunk is, hogy a gyerekeket olyan élményekhez segítsük, amilyeneket még nem tapasztaltak, olyan helyekre jussanak el, ahol még nem jártak, és olyan tevékenységet próbáljanak ki, amiket még nem próbáltak – beszélt a célokról Thaisz Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának kuratóriumi elnöke.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria