Élő betlehem Bókán

Hazai – 2012. december 6., csütörtök | 9:12

Első ízben szerveztek élő betlehemet a Nagybecskereki Egyházmegyében december elsején.

A december elseji találkozó házigazdája, Fehér Roland bókai plébániai kormányzó plébániája udvarába, a helyi templomba és az idősek otthonába várta az érdeklődőket. Több mint négyszáz hittanos érkezett hitoktatókkal, lelkipásztorokkal, szülőkkel a közép-bánáti faluba, de voltak felnőtt érdeklődők is szép számmal az egyházmegye egész területéről.

Német László SVD püspök a zsúfolásig telt templomban köszöntötte a résztvevőket, akik énekükkel, szavalataikkal, rövid jeleneteikkel, betlehemes játékaikkal idézték meg a karácsony hangulatát a templomban és az idősek otthonában.

Az udvarban, az élő betlehemnél magyar nyelvű karácsonyi misztériumjátékot mutattak be a Szent András Evangelizációs Iskola tanítványai; ezt követően a karácsonyi születéstörténet elevenedett meg élőképben. Lukács evangéliumát Borsos Lébhaft Mária olvasta fel horvát nyelven. Dorogi Erzsébet nagybecskereki tanítónő kézműves-foglalkozást tartott, ahol csuhéangyalkák készültek. A nap Csiszér László koncertjével zárult.

A nap folyamán komoly figyelmet kaptak az idősek otthona lakói is, akikhez a gyermekek vitték el advent és karácsony üzenetét. Kunszabó Zoltán diakónus rövid előadása biztosított számukra lelki programot, Gyuris László székesegyházi plébános tolmácsolásával.

„Nagyon örülök, hogy a bókai plébánia kormányzójaként én magam is hozzájárulhattam az egyházmegyénkben szervezett programokhoz. Külön öröm számomra, hogy éppen a hit évében szerveztük meg az élő betlehemet, amelynek, bízom benne, hogy a jövőben is lesz folytatása” – mondta a bókai plébános. Hozzátette: a jövőben bővíteni szeretné az élő betlehem programját, amelyet többnapos rendezvényként szeretne megvalósítani már a 2013-as évtől.

Nagybecskereki Egyházmegye/Magyar Kurír