Elsőáldozók találkozója Máriagyűdön – KÉPRIPORT

Hazai – 2019. május 30., csütörtök | 10:30

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pécsi Egyházmegyéhez tartozó települések elsőáldozóinak találkozóját Máriagyűdön.

Az eseményen közel kétszáz gyermek vett részt, papok, hitoktatók és szülők kíséretében. Bicsérd, Bóly, Dombóvár, Bikal, Mágocs, Mohács, Sátorhely, Somberek, Szászvár, Györe, Izmény, Magyaregregy településekről, illetve Pécsről érkeztek csoportok.

A program koncelebrált szentmisével kezdődött, amelyet Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatott be. Homíliájában a főpásztor a meghívás, az Istennel való találkozás öröméről beszélt a fiataloknak.

Udvardy György püspök szentbeszédében felhívta a felnőttek figyelmét arra, hogy milyen fontos, hogy mindennapi életükben jó példát mutassanak gyermekeiknek, tanítványaiknak.

A szentmisét követően tíz feladatból álló akadálypálya várt a csapatokra, melynek végén a fiatalok rózsafüzért készítettek a jó megoldásokért járó gyöngyökből.

Eközben a szülőknek, kísérő felnőtteknek, hitoktatóknak Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa tartott előadást a templomban, Sebeink és sebzettségeink címmel.

A program végén az összejövetel ifjú és felnőtt résztvevői Varga Orsolya bábművész Időfa című előadását tekintették meg a kegytemplom előtti téren.

Az elsőáldozók találkozója püspöki áldással zárult.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria