Emléktáblát állítottak Brenner János tiszteletére Szombathelyen

Hazai – 2017. november 29., szerda | 19:35

Emléktáblát áldott meg Brenner János tiszteletére a szombathelyi Jézus Szíve-templomban november 26-án Székely János megyéspüspök. Brenner János ebben a templomban mutatta be újmiséjét 1955. június 26-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A megemlékezés az este 8-as ifjúsági szentmise keretében történt, az emléktáblát Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg Császár István helynök és Németh Norbert egyetemi lelkész jelenlétében. A zenei szolgálatot a Kálvária templom zenekara látta el.

Az emléktábla megáldása után Németh Norbert emlékezett meg Brenner Jánosról, kiemelve életének egy-egy, a hívek számára példaértékű momentumát.

Prédikációjában Székely János elmondta, Isten együtt szenved a népével, az emberrel. A főpásztor az aznapi evangéliumhoz kapcsolódva több példával alátámasztotta, hogy a történelem keresztútján Isten magára veszi a szenvedéseinket. „Ott van minden emberi fájdalomban. A kereszt nem egy rövid epizód az Úristen számára. Isten minden tette örök. A történelem végtelen keresztútján hordozza a fájdalmainkat. Minden emberi szenvedésben jelen van” – hangsúlyozta a püspök, aki azt is kiemelte, hogy a felebaráti szeretet épp annyira fontos, mint az Isten iránt érzett szeretet.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szmodics Petra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria