Érseki szentmisével ünnepelték a hejőbábai templom megújulását

Hazai – 2019. október 21., hétfő | 16:09

Hejőbábán vendégeskedett az egri érsek október 20-án. Ternyák Csaba a helyi egyházközség meghívására érkezett a borsodi településre, ahol szentmisét mutatott be, illetve megáldotta az 1941-ben elkészült, most kívül-belül felújított templomot.

A főpásztor beszédében többek között az imádságra helyezte a hangsúlyt. Mint fogalmazott: a kérésen túl a hívőknek meg kell tanulniuk dicsőíteni és engesztelni is az Istent. Az ima nem arra való, hogy megpróbáljuk megváltoztatni vele az Istent, hanem hogy mi magunk változzunk meg, hogy megtanuljuk a dolgokat Isten szemével és szívével látni.

A templomról mint épületről Ternyák csaba érsek úgy fogalmazott: bár tudjuk, hogy Isten mindenhol meghallgat bennünket, a templom különleges hely, ahol jobban érezzük az ő közelségét.

A templomok kiváltságos helyek, melyek különlegesen alkalmasak az imádságra – mondta az egri főpásztor. Kifejtette: a templom egy olyan tér, ahol már az előttünk járók is imádkoztak. A helyeknek a közösségek életében és egyéni életünkben is fontos jelentőségük van. Az élő kövekből épült templom, a közösség tagjai hitet tesznek Isten mellett, aki összegyűjtött bennünket.

A hejőbábai templom belső terét hat évvel ezelőtt újították fel, a külső renoválást idén végezték el kormányzati pályázat, az Egri Főegyházmegye hozzájárulása, valamint a hívek adománya révén.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria