Esztergomi papnövendékek tettek látogatást Kalocsán

Hazai – 2018. március 19., hétfő | 12:44

Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán.

A papnövendékeket Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd szentmisét mutatott be nekik a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban. A főpásztor, aki hosszú ideig a Központi Papnevelő Intézet prefektusa, spirituálisa, majd a váci szeminárium rektora volt, mindig is szívügyének tartotta a papnevelés ügyét. 

Bábel Balázs a kalocsai főegyházmegye múltjáról és jelenéről beszélt a papnövendékeknek. Felhívta a figyelmüket arra, hogy egy pap soha nem unatkozhat: „Bár vannak nehéz helyeink, de ott is emberek élnek, akik várnak a lelkipásztori gondoskodásra. A lelkipásztori szolgálat nem azt jelenti, hogy várjuk a híveket a plébánián, hanem hogy felkeressük, összefogjuk őket. Sok településnek egyetlen lehetősége és jövője, hogy a lelkipásztoruk gondoskodik róluk.”

A szentmisét követően Bábel Balázs a növendékekkel együtt imádkozott az első kalocsai főpásztor, Asztrik érsek sírjánál, kérte közbenjárását, hogy a fiatalok jó pásztorokká fejlődjenek a szemináriumi évek alatt, akik missziós lelkülettel keresik a hívek szolgálatának lehetőségét.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria