Ételt osztottak a Batthyány téren

Hazai – 2014. január 21., kedd | 11:40

Kétezer adag meleg ételt osztott ki rászoruló embereknek január 17-én és 18-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a máltaiak Bem rakparti központjának udvarán.

A budapesti szociális intézmények közreműködésével meghirdetett eseményen a Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője és tüdőszűrő busza a TAJ kártyával nem rendelkező betegeket is ellátta.

A két karitatív szervezet a közös eseményen az összefogásra hívta fel a figyelmet, arra, hogy az összetartozás átélése karácsony után is ugyanolyan fontos, mint az ünnep emelkedett hangulatában. A hideg idő beköszöntével a nélkülözőknek egyre nagyobb szükségük van a segítségre, nemcsak az adományokra, hanem a rájuk irányuló figyelemre és a velük való találkozásokra is. A helyszínen a Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője és a tüdőszűrő busza is jelen volt, mindkét egészségügyi szolgáltatást nagyon sokan igénybe is vették.
Pénteken paprikás krumpli, szombaton rizses hús volt a menü, a száz méternél hosszabb sorban hajléktalan embereket, idős rászorulókat és gyermekes családokat egyaránt lehetett látni. Az ételhez forró teával a Máltai Szeretetszolgálat teajárata szolgált. Az ételosztáson Morva Emília a Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője, és Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke képviselte a két karitatív szervezetet.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír