Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

2017. október 25. szerda 13:15

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei számára.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A budapesti Városligetben megrendezett eseményen a SPAR saját húsüzemének termékeit megkóstolva a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatták a résztvevők. A karitatív szervezet helyben felépített játszóterén a két nap során több ezer gyermek játszott, akik így megismerték a szeretetszolgálat „Ide hozzuk a játszóteret!” programját. A projekt keretében a máltai mozgó játszóterek az ország több mint háromszáz legszegényebb településére hozzák el a játék örömét, ahol nincs más lehetőség erre. A hétvége során a szeretetszolgálat és az áruházlánc közös felhívására a résztvevők mesekönyveket gyűjtöttek, melyeket a segélyszervezet rászoruló családokban élő gyermekeknek juttat el.

A szeretetszolgálat játszóterén a legtöbben a Máltai SE teqballasztalát próbálták ki, valamint máltai lovagként és dámaként fényképezkedhettek. A gyerekek máltai lovaggá válva kalandos társasjátékban vehettek részt, foszforeszkáló kavicsot festhettek, máltai pajzsot színezhettek, miközben azt is megtudták, mit jelképez a nyolcágú kereszt, titkosírást fejtettek és „csirkét” pattintottak fazékba. A fajátékok és a társasjátékok kellékei a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi kreatív műhelyében készültek.

A Máltai SE színeiben öt versenyző indult a SPAR Budapest Maratonon: Pittner Gabriella maratoni távot futott, míg Batta Zsófia, Jakus Edina, Kovács Gábor és Németh Nándor a maratoni váltóban vettek részt. Jenkei Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa – a Vasas versenyzőjeként, de mezén a máltai pajzzsal  harmadikként ért célba a SPAR Budapest Maraton keretében megrendezett magyar bajnokságon.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence, Kiss Dávid

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek
Mai evangélium – 2018. február 24.

Mai evangélium – 2018. február 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,9–17

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle