Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

2017. október 25. szerda 13:15

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei számára.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A budapesti Városligetben megrendezett eseményen a SPAR saját húsüzemének termékeit megkóstolva a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatták a résztvevők. A karitatív szervezet helyben felépített játszóterén a két nap során több ezer gyermek játszott, akik így megismerték a szeretetszolgálat „Ide hozzuk a játszóteret!” programját. A projekt keretében a máltai mozgó játszóterek az ország több mint háromszáz legszegényebb településére hozzák el a játék örömét, ahol nincs más lehetőség erre. A hétvége során a szeretetszolgálat és az áruházlánc közös felhívására a résztvevők mesekönyveket gyűjtöttek, melyeket a segélyszervezet rászoruló családokban élő gyermekeknek juttat el.

A szeretetszolgálat játszóterén a legtöbben a Máltai SE teqballasztalát próbálták ki, valamint máltai lovagként és dámaként fényképezkedhettek. A gyerekek máltai lovaggá válva kalandos társasjátékban vehettek részt, foszforeszkáló kavicsot festhettek, máltai pajzsot színezhettek, miközben azt is megtudták, mit jelképez a nyolcágú kereszt, titkosírást fejtettek és „csirkét” pattintottak fazékba. A fajátékok és a társasjátékok kellékei a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi kreatív műhelyében készültek.

A Máltai SE színeiben öt versenyző indult a SPAR Budapest Maratonon: Pittner Gabriella maratoni távot futott, míg Batta Zsófia, Jakus Edina, Kovács Gábor és Németh Nándor a maratoni váltóban vettek részt. Jenkei Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa – a Vasas versenyzőjeként, de mezén a máltai pajzzsal  harmadikként ért célba a SPAR Budapest Maraton keretében megrendezett magyar bajnokságon.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence, Kiss Dávid

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-ember-egyetlen-vigasza-hogy-vegul-az-elo-isten-kezebe-kerul-szaz-eve-szuletett-ingmar-bergman
Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat
a-szornyu-es-az-elkepzelhetetlen-hataran
A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól kérdeztük.

2018. július 16. hétfő