Fáklyásmenet és imádság a béke világnapján

Hazai – 2014. december 29., hétfő | 21:43

2015. január 1-jén, a béke világnapján a Szent Egyed (Sant'Egidio) közösség és az Európai Fiatalok a Békéért csatlakozik Ferenc pápa felhívásához, fáklyásmenetet és imádságot szervez azokért az országokért, ahol háború van, valamint az üldözött keresztényekért – tájékoztatott Szőke Péter.

A Szent Egyed közösség csatlakozva a Szentatya felhívásához – „Ne legyenek többé rabszolgák, hanem testvérek” – 2015. január 1-jén, csütörtökön, a béke világnapján fáklyásmenetet és imádságot szervez. 

A találkozó helye és ideje Budapesten: 17 órakor a Salkaházi Sára-emléktáblánál a róla elnevezett alsó rakparton (lejárat a Corvinus Egyetem bejáratánál). A résztvevőktől azt kérik: aki tud, hozzon magával mécsest!

18 órakor ökumenikus imádságot tartanak a budapesti Szent Mihály-templomban (V. kerület, Váci utca 47/b). Az imádságot vezeti és szentbeszédet mond: Halil Juszef főesperes, Magyarországi Kopt Ortodox Egyház. 

Pécsen imádsággal emlékeznek meg a háborútól szenvedő országokról és az üldözött keresztényekről 18. 30-kor a Lyceum-templomban.

Budapesten és Pécsen is mindenkit szeretettel hívnak és várnak! 

Fotó: Szent Egyed (Sant'Egidio) közösség

Magyar Kurír