Felújították a Pannonhalmi Főapátság plébániaépületét

Hazai – 2020. október 24., szombat | 16:52

A Magyar Falu Program célja, hogy a falvakban a városokhoz hasonló életminőségben élhessenek az emberek, ezért a kormány minden olyan szervezetet támogat, melyek összefogása révén ez a cél elérhető – hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos október 22-én Pannonhalmán.

Gyopáros Alpár elmondta, a Magyar Falu Program kezdete, 2019 óta 100 milliárd forintot ítéltek oda a településeknek, ebből 12 milliárd forintot az egyházaknak.

A fejlesztések nyomán tetten érhető a kistelepülések lélekszámának növekedése országszerte – tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy az egyházi fejlesztéseket célzó politikai támadások ellenére a kormány elkötelezett a program megvalósítása mellett, hiszen a történelmi egyházak évezredek óta szervesen hozzátartoznak a falvak közösségeihez.

A kormány a program megvalósulása érdekében támogatja többek között a civil szervezeteket, az egyházakat, az önkormányzatokat és a családokat – mutatott rá Gyopáros Alpár.

Kara Ákos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a térségben a Magyar Falu Programnak és a vele párhuzamosan futó Modern Városok Programnak köszönhetően számos fejlesztés megvalósul, és fokozatosan nő a települések, köztük Pannonhalma lakossága.

A pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony-plébánia épületében kiépítették a központi fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a vizesblokkot.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria