Ferenc pápa Assisibe látogat a szegények világnapja alkalmából

Ferenc pápa – 2021. október 18., hétfő | 15:27

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa október 15-én, pénteken közleményben adta hírül, hogy a november 14-i szegények világnapja alkalmából Ferenc pápa november 12-én magánlátogatást tesz Assisiben, ahol ötszáz európai szegénnyel találkozik.

A Ferenc pápa által bevezetett szegények világnapját immár ötödik alkalommal tartják meg a világegyházban, hogy növeljék a szegények és szenvedők iránti érzékenységet. Az egész Egyházat érintő esemény előkészítéseként a Szentatya november 12-én, pénteken magánlátogatás keretében Assisibe utazik, ahol az Angyalos Boldogasszony-templomban ötszáz szegénnyel találkozik, akik Európa különböző részeiből érkeznek.

Az assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadinó-i egyházmegye közleményben jelezte, hogy nagy örömmel értesültek a Szentatya tervezett látogatásáról. Élénken él az emlékezetükben Ferenc pápa 2013. október 4-én tett assisi látogatása, amikor szegényekkel találkozott és együtt ebédelt velük. A közlemény utal az Economy of Francesco (Ferenc gazdasága) kezdeményezésre, mely felhívással fordul a fiatal közgazdászokhoz a világgazdaság megújítása szándékával, hogy a figyelmük középpontjába helyezze a szegények problémáját. Ez a felhívás Szent Ferenc evangéliumi lelkületére irányítja a figyelmet, mely meg tudta látni Krisztust a szegényekben, aki szegénnyé lett a szegények között.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

2016. szeptember