Ferenc pápa egy Piaggio kerékpárt ajánl föl egy jótékonysági árverésre

Ferenc pápa – 2020. június 25., csütörtök | 17:50

Az UNITALSI olasz betegkísérő egyesület római és Lazio tartománybeli szekciója jótékonysági árverést rendez, amelynek során egy elektromos kerékpárt is licitre bocsátanak. A legújabb Piaggio gyártmányú biciklit Ferenc pápa ajánlotta fel a kezdeményezés részére.

Az olasz jótékonysági szervezet (UNITALSI) közleményében hangsúlyozza, hogy az árverés bevételéből a római Gemelli-kórház onkológiai osztályának gyermek betegeit viszik lourdes-i zarándoklatra.

„A pápa mindig közel áll a gyermekekhez” – fogalmaz Preziosa Terrinoni, az UNITALSI római szekciójának elnöke. Felidézi a pápai audiencia emlékét, amelyre 2013-ban került sor a Szent Márta-ház kápolnájában Ferenc pápa és huszonkét súlyos beteg gyermek között. A kis betegeket a Gemelli-kórház onkológiai osztályán kezelték.

Joannisz Lázi Gáid prelátus, a pápa titkára juttatta el az elektromos kerékpárt a szervezethez, hogy felhasználhassák a szolidaritás eszközeként. „A pápa részéről a gyengédség egy újabb gesztusáról van szó, aki az elmúlt hét évben számos alkalommal és módon kifejezésre juttatta közelségét az UNITALSI olasz betegkísérő egyesülethez. A jótékonysági kezdeményezésbe a szervezet weboldalán keresztül kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria