Ferenc pápa fájdalmát fejezte ki a kanadai és a michigani természeti csapások miatt

Ferenc pápa – 2022. május 26., csütörtök | 17:05

A Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt két táviratban fejezte ki részvétét a Szentatya a május 21-én bekövetkezett természeti katasztrófák miatt, amelyek halált és pusztítást okoztak az amerikai kontinensen.

Vihar tombolt Kanada délkeleti részén, korábban pedig tornádó söpört végig egy michigani városon. A két természeti katasztrófa a sok pusztítás mellett áldozatokat is követelt. Pietro Parolin bíboros államtitkáron keresztül két táviratban küldte imáit és szolidaritását Ferenc pápa a Kanadai Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, Raymond Poisson püspöknek, valamint a tornádó sújtotta michigani Gaylord város püspökének, Jeffrey J. Walsh-nak.

Kanada legnépesebb tartományait, Ontariót és Québecet érintette a természeti csapás: május 21-én, szombaton délután két órán át tartó, 130 km/órát meghaladó sebességű széllel kísért vihar sújtotta a térséget. Legalább nyolc ember meghalt.

Ferenc pápa imádkozik az elhunytak lelki üdvéért, valamint mindazokért, akik elszenvedik e csapás következményeit. Különleges áldását adja a polgári hatóságokra, amelyek továbbra is biztosítják a szükséges segítséget.

Hasonló természeti csapás sújtotta a négyezer fős észak-michigani Gaylord városát négy nappal ezelőtt. Egy ember életét vesztette, és több mint negyvenen megsérültek, amikor rendkívüli erejű, ritka tornádó söpört végig a településen, épületek tetejét szakítva le, fákat és villanyvezetékeket döntve ki. Ferenc pápa részvéttáviratában áldást kért a halottakra, sérültekre és a kitelepítettekre, továbbá azokra, akik részt vesznek a mentési műveletekben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria