Ferenc pápa felhívta Buenos Aires-i újságosát

Kitekintő – 2013. március 25., hétfő | 15:42

A pápa március 18-án telefonált Buenos Airesbe, hogy üdvözölje az újságost, és jelezze, mostantól nem kéri, hogy reggelente kihozza számára a lapokat.

A telefont Daniel Del Regno, az újságos fia vette fel. Egy férfihang szólalt meg: „Szervusz, Daniel; Jorge bíboros vagyok.” Daniel először azt hitte, valamelyik barátja viccel, aki tudja, hogy az érsek mindennap náluk vette újságot. De a hang megismételte: „Tényleg, Jorge Bergoglio vagyok, Rómából telefonálok.” 

„Teljesen ledöbbentem, zokogni kezdtem, nem tudtam megszólalni” - mondta el később az argentin La Nación című napilapnak Del Regno. „Megköszönte, hogy mindaddig kihordtuk neki az újságot, és jókívánságait küldte a családomnak. Kérdeztem, viszontláthatjuk-e még, mire azt felelte, hogy mostanában nagyon nehéz volna, de mindig velünk lesz. Mielőtt letette, kért, hogy imádkozzam érte.”

Daniel Del Regno hozzátette, hogy mielőtt Bergoglio bíboros elment Rómába a konklávéra, megkérdezte, mit gondol, őt választják-e majd pápává. „Azt felelte: »Túl fogós a kérdés. Viszlát húsz nap múlva, és hozzátok csak továbbra is az újságot.«”   

Daniel apja, Luis Del Regno elmondta: minden reggel ők vitték ki az újságot az érseknek. Vasárnaponként „reggel fél hat körül ő jött a standunk felé, és megvette a La Naciónt. Néhány percig beszélgetett velünk, aztán busszal ment Luganóba, ahol teát osztott fiataloknak és betegeknek.” Hozzátette: Jorge érsek minden hónap végén visszahozta az összes gumit, amivel az újságokat fogták össze, hogy el ne fújja őket a szél – írja a CNA.

Magyar Kurír (mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!