Ferenc pápa kiugrott egy római üzletbe cipőt venni

Ferenc pápa – 2016. december 21., szerda | 15:55

December 20-án, kedden délután Ferenc pápa egy Vatikánvároshoz közeli, gyógyászati segédeszközöket árusító boltba tért be, hogy egy pár gyógycipőt vásároljon.

A katolikus egyházfő érkezése előtt nem sokkal az üzletbe telefonált, megkérdezte, árulják-e az általa keresett ortopéd cipőt. Amikor megérkezett, beállt a sorba. Az interneten közölt felvételek szerint a pápát csak egy biztonsági ember kísérte, az is kellő távolságban.

Az olasz sajtó szerint Ferenc pápa gyalog jutott el a pápai állam melletti Gelsomino utcában levő üzletig. Innen autóval vitték vissza a Vatikánba.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa kiment vásárolni Rómába. Tavaly egy belvárosi optikushoz ment el szemüveglencsét cseréltetni. Akkor autóval vitték a Vatikántól az üzletig, ahol pillanatok alatt elterjedt az egyházfő jelenlétének a híre, és hatalmas tömeg verődött össze. Az optikus később elmesélte, hogy Ferenc pápa személyesen, készpénzzel fizetett.

Megválasztása másnapján, 2013 márciusában Ferenc pápa kisétált a Vatikánból Rómába a pápai állam Szent Anna-kapuján. A kapukat őrző svájci gárdisták és a vatikáni biztonsági emberek vették észre, hogy az egyházfő az emberekkel teli római utcákon tartózkodik, ezért gyorsan visszafordították a Vatikánba.

Ferenc pápa már több interjúban elmondta, hogy néha szívesen kimenne Róma utcáira sétálni, vagy elmenne egy pizzériába, de tudja, hogy nem teheti meg.

Forrás: Avvenire.it; MTI

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria