Ferenc pápa levele Jakubinyi György érseknek: Személyesen megismerhettem egyházatok valóságát

Külhoni – 2019. június 18., kedd | 22:17

Ferenc pápa Jakubinyi György gyulafehérvári érseknek címzett levelében köszönte meg a látogatásakor Csíksomlyón tapasztalt szívélyes fogadtatást. A levélben a Szentatya kifejezi örömét is afelett, hogy apostoli útja lehetőséget biztosított a helyi egyház valóságának megismerésére. Az alábbiakban teljes egészében közöljük a levél magyar nyelvű fordítását.

Főtisztelendő Jakubinyi György-Miklós gyulafehérvári érseknek

Újból meg szeretném erősíteni Főtisztelendőségednek, a püspököknek, a papoknak, a megszentelt személyeknek és a híveknek mélységes köszönetemet azért a szívélyes fogadtatásért és figyelemért, mellyel előkészítettétek apostoli látogatásomat a csíksomlyói Mária-kegyhelyre.

Örvendtem, hogy személyesen megismerhettem egyházatok valóságát, mely oly gazdag a hagyományokban, olyan élő és elkötelezett a hit örömének megvallásában. Az Úr tartson meg benneteket a hitben és az apostoli buzgóságban, a Szűzanya pedig oltalmazzon és támogassa az Egyház iránti szolgálatotokat!

Imáimmal kísérlek, azért, hogy a helyi egyház növekedjen és bátran tegyen tanúságot mindenki előtt Isten irgalmas szeretetéről. Imádkozzatok ti is értem! A jó Isten áldjon meg mindannyiatokat! 

Testvéri szeretettel Krisztusban,

Ferenc

Vatikán, 2019. június 8.

Forrás: RomKat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria