Ferenc pápa liturgikus programjai novembertől januárig

Ferenc pápa – 2019. november 1., péntek | 12:54

Apostoli utazás Thaiföldre és Japánba, karácsonyi szentmise és Urbi et Orbi áldás, ünnepi szentmise január elsején és gyermekek keresztelése a Sixtus-kápolnában vízkereszt utáni vasárnap – többek között ezek Ferenc pápa naptárának soron következő eseményei.

A Pápai Liturgikus Szertartások hivatala közzétette a Szentatya által bemutatott szertartások rendjét novemberre, decemberre és januárra.

November 4-én, hétfőn 11.30-kor Ferenc pápa engesztelő szentmisét mutat be az év során elhunyt bíborosok és püspökök lelki üdvéért.

November 17-én, a 33. évközi vasárnapon 10 órakor a Szent Péter-bazilikában a pápa szentmisén mutat be a szegények világnapja alkalmából.

November 19-én, kedden Ferenc pápa apostoli utazásra indul Thaiföldre és Japánba. Ázsiai apostoli útjáról november 26-án tér vissza a Vatikánba.

December 8-án, vasárnap, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 16 órakor a pápa Rómában, a Spanyol lépcsőnél lerója tiszteletét a Szeplőtelen Szűzanya szobránál.

December 12-én, csütörtökön, a Guadalupei Szűz Mária ünnepén 18 órakor Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be Latin-Amerikáért.

December 24-én, kedden, szenteste 21.30-kor „éjféli” szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában.

December 25-én, karácsony napján, Urunk születésének ünnepén délben a pápa a vatikáni bazilika loggiájáról (központi erkélyéről) Urbi et Orbi áldást ad Róma városára és a földkerekségre.

December 31-én, kedden 17 órakor Ferenc pápa vesperást vezet és hálát ad Istennek az elmúlt év kegyelmeiért.

Január elsején, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, a béke 53. világnapján 10 órakor a pápa a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be.

Január 6-án, hétfőn, vízkereszt ünnepén délelőtt 10 órakor Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be.

Január 12-én, Urunk megkeresztelkedése ünnepén 9.30-kor a pápa a Sixtus-kápolnában szentmisét mutat be és gyermekeket keresztel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria