Ferenc pápa megszentelt életet élőket és házaspárokat köszöntött a bogotái nunciatúra előtt

2017. szeptember 10. vasárnap 20:36

A Szentatya szeptember 9-én este Medellínből Bogotába visszatérve a nunciatúra előtt megszentelt életet élőkkel, új házasokkal, valamint ezüst és arany lakodalmukat ünneplő házaspárokkal találkozott, és rögtönzött szavakkal köszöntötte őket.

Péter életére utalva a pápa rámutatott: ahogy neki is, Jézus nekünk is adott egy nevet és egy hivatást.

Mindenki örül, amikor Jézus elhív valakit, hogy pap, szerzetesnő vagy házas legyen. Ezért fontos emlékezni az első elhívásra: amikor Jézus nevet adott nekünk, az első hivatást, az első szerelmet – hangsúlyozta Ferenc pápa. – Jézus a megszentelődés útjára helyezett bennünket. Minden alkalommal vissza kell térni és ezt a nevet el kell helyezni a megélt helyzetekben, a szép és a sötét pillanatokban, azokban, amikor mindent szét akarunk törni és új dologba akarunk kezdeni.

Amikor Jézus hív bennünket és nevet ad nekünk, nem ad életbiztosítást, mert azt nekünk kell megvédenünk alázattal, imával és alamizsnát kérve az Úrtól, hogy adja meg az erőt a folytatáshoz. Kérni kell a kitartást, amit megad számunkra, mert nagyon szeret minket. Koldulni kell, mert az üdvösségtörténet főszereplője a koldus – hangsúlyozta a Szentatya.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-hol-nincs-elso-es-nincs-utolso-vendeg
„Hol nincs első és nincs utolsó vendég”

Évközi 25. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,28–33)

16:00
segito-es-arto-felelmeinkrol-szabadegyetemi-eloadas-sapientia-foiskolan2
Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek