Szívhez szóló Ferenc pápa áprilisi videoüzenete – Kirekesztés helyett felelősségvállalás

2018. április 9. hétfő, 19:21

A munkának és a gazdaságnak szenteli a pápa áprilisi imaszándékait. A hét nyelven közzétett videoüzenetének címe: „Azoknak a személyeknek, akik felelősséggel bírnak gazdasági ügyekben”.

A Szentatya határozott felhívásban buzdít a felelősség felvállalására és a bátorságra, amelynek segítségével meg lehet változtatni a gazdasági rendszert, hogy az nagyobb figyelmet szenteljen a személynek és a személy méltóságának.

Indiai ruhagyár

A gazdaság nem várhatja kizárólag a jövedelmezhetőség növekedését a munkapiac csökkentésével és ezáltal a kirekesztettek újabb csoportjainak létrehozásával. Azoknak a vállalkozóknak, politikusoknak, gondolkodóknak és társadalmi szereplőknek az útját kell követnie, akik első helyre állítják az embert, és minden lehetségest megtesznek azért, hogy biztosítsák az emberhez méltó munkát – figyelmeztet a pápa.

Ezután így buzdít: „Emeljük fel együtt a szavunkat, hogy a gazdasági elképzelések és működések felelősei bátran utasítsák el a kirekesztő gazdaságot, és képesek legyenek új utakat nyitni.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő