Szívhez szóló Ferenc pápa áprilisi videoüzenete – Kirekesztés helyett felelősségvállalás

2018. április 9., hétfő | 19:21

A munkának és a gazdaságnak szenteli a pápa áprilisi imaszándékait. A hét nyelven közzétett videoüzenetének címe: „Azoknak a személyeknek, akik felelősséggel bírnak gazdasági ügyekben”.

A Szentatya határozott felhívásban buzdít a felelősség felvállalására és a bátorságra, amelynek segítségével meg lehet változtatni a gazdasági rendszert, hogy az nagyobb figyelmet szenteljen a személynek és a személy méltóságának.

Indiai ruhagyár

A gazdaság nem várhatja kizárólag a jövedelmezhetőség növekedését a munkapiac csökkentésével és ezáltal a kirekesztettek újabb csoportjainak létrehozásával. Azoknak a vállalkozóknak, politikusoknak, gondolkodóknak és társadalmi szereplőknek az útját kell követnie, akik első helyre állítják az embert, és minden lehetségest megtesznek azért, hogy biztosítsák az emberhez méltó munkát – figyelmeztet a pápa.

Ezután így buzdít: „Emeljük fel együtt a szavunkat, hogy a gazdasági elképzelések és működések felelősei bátran utasítsák el a kirekesztő gazdaságot, és képesek legyenek új utakat nyitni.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
harminc-eves-gyerekmaros-uj-segitoket-erdeklodoket-is-varnak-szuletesnapra
Harmincéves a Gyerekmaros – új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a csapathoz.

2019. április 25., csütörtök
urban-erik-az-erdelyi-ferencesek-uj-tartomanyfonoke
Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya 2019. április 23–27. között tisztújítással egybekötött káptalant tart a csíksomlyói kegyhelyen.

2019. április 25., csütörtök