Szívhez szóló Ferenc pápa áprilisi videoüzenete – Kirekesztés helyett felelősségvállalás

Ferenc pápa – 2018. április 9., hétfő | 19:21

A munkának és a gazdaságnak szenteli a pápa áprilisi imaszándékait. A hét nyelven közzétett videoüzenetének címe: „Azoknak a személyeknek, akik felelősséggel bírnak gazdasági ügyekben”.

A Szentatya határozott felhívásban buzdít a felelősség felvállalására és a bátorságra, amelynek segítségével meg lehet változtatni a gazdasági rendszert, hogy az nagyobb figyelmet szenteljen a személynek és a személy méltóságának.

Indiai ruhagyár

A gazdaság nem várhatja kizárólag a jövedelmezhetőség növekedését a munkapiac csökkentésével és ezáltal a kirekesztettek újabb csoportjainak létrehozásával. Azoknak a vállalkozóknak, politikusoknak, gondolkodóknak és társadalmi szereplőknek az útját kell követnie, akik első helyre állítják az embert, és minden lehetségest megtesznek azért, hogy biztosítsák az emberhez méltó munkát – figyelmeztet a pápa.

Ezután így buzdít: „Emeljük fel együtt a szavunkat, hogy a gazdasági elképzelések és működések felelősei bátran utasítsák el a kirekesztő gazdaságot, és képesek legyenek új utakat nyitni.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria