Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a hanaui merénylet kapcsán

Ferenc pápa – 2020. február 22., szombat | 12:40

Részvéttáviratban fejezte ki fájdalmát a pápa a február 19-én Németországban, Hanauban rasszista indíttatásból elkövetett merénylet kapcsán, amely tizenegy ember halálát okozta.

Ferenc pápa Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával Michael Gerber fuldai püspöknek címezte táviratát. A Szentatyát mélyen lesújtotta az erőszak, mely ártatlan emberek életét követelte. Isten irgalmába ajánlotta az áldozatokat, és kifejezte részvétét a hozzátartozóiknak. Krisztushoz, az Élet Urához fohászkodik, hogy a gyászolók vigaszra és békére leljenek.

Michael Gerber püspök a Vatikáni Rádiónak elmondta: óriási megrázkódtatás volt számára a szerdai vérfürdő, amit egy 43 éves német férfi egyedül követett el bevándorlók, illetve bevándorlók leszármazottjai ellen. Az Egyház az emberek mellett áll. A templomokban szentségimádást tartottak az esti szentmisék előtt.

A Katolikus Egyháznak teret kell adnia a találkozásra. Fontos, hogy segítsük a különböző származású emberek közötti párbeszédet és barátságot, ezzel mutatva példát a társadalom számára – emelte ki a püspök. Példaként említette az egyházi óvodákat, ahova nagy számban járnak muszlim gyerekek. Nem szabad lebecsülni a fiatalok szerepét. Nagyon pozitív, amikor ilyen fiatal korban születnek barátságok a különböző kultúrájú emberek között, mert ez a későbbiekben is hatással lesz az emberi kapcsolatokra.

A hatóságok szerint a később otthonában édesanyjával, majd magával is végző merénylő szélsőjobboldali meggyőződéséből követte el a támadást.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria