Ferenc pápa a svájci Fontaine de la Miséricorde közösség tagjait fogadta

Ferenc pápa – 2018. március 11., vasárnap | 17:08

A Szentatya március 10-én, szombaton délben a Konzisztórium teremben fogadta a francia nyelvű, svájci „Fontaine de la Miséricorde” (az Irgalmasság Forrása) nevű társulat mintegy ötven tagját.

A közösség tagjai zarándokúton tartózkodnak Rómában, ennek során osztották meg tapasztalataikat a pápával. Imaközösségben élnek, az irgalmasság kultúráját terjesztik a világban, főként a másokkal, a más gondolkodású emberekkel való találkozások során.

Ferenc pápa arra buzdította őket, hogy állhatatos imádságukban őrizzék meg és ápolják az irgalmasság tapasztalatát. Az Úrral való nyíltszívű kapcsolatban, az Ige hallgatásában tudnak újjászületni napról napra az irgalmasság élő vizében, amely Krisztus megnyitott oldalából fakad.

Legyetek ti is a szentségi életen keresztül Isten irgalmasságának a tanúi – kérte a pápa –, mert az minden ember számára olyan hivatás, mely örül és szépnek találja, hogy az Úr szeret minket. Testvéri élet által, a Szentlélek segítségével gyarapítsátok az irgalmasság kultúráját, mely az egymással való találkozás felfedezésén alapul és amely senkire sem tekint közömbösen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria