Ferenc pápa szavai az imádságról szóló katekézise után

Ferenc pápa – 2021. április 8., csütörtök | 16:17

Április 7-én, a szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya megemlékezett mindazokról, akik Délkelet-Ázsiában életüket vesztették a napok óta tartó áradások és földcsuszamlások miatt. Emellett szólt az ENSZ által április 6-ra hirdetett nemzetközi sportnap kapcsán a sport küldetéséről is.

Indonéziában és Kelet-Timorban 155-re nőtt a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt elhunytak száma. A folyók kiléptek medrükből, az iszaptömeg sokakat maga alá temetett. Utakat tett használhatatlanná, falvakat lepett be az iszap. Több ezerre tehető az evakuáltak száma. A drámai helyzetről a pápa is megemlékezett az audiencia végén.

Ferenc pápa imádkozik az áldozatokért, akik az Indonéziában és Kelet-Timorban pusztító áradásokban veszítették életüket. „Az Úr fogadja be az elhunytakat, adjon vigaszt családjuknak, és támogassa mindazokat, akik elveszítették lakóhelyüket.”

*

Katekézise felolvasása után a Szentatya – az ENSZ által április 6-ra a fejlődésért és a békéért meghirdetett nemzetközi sportnap alkalmából – a sport küldetéséről is szólt.

„Kívánom, hogy a világnap adjon új lendületet a sportnak mint csapatélménynek, hogy erősítse a szolidáris párbeszédet a különböző kultúrák és népek között. Ebben az összefüggésben örömmel bátorítom a vatikáni atlétikai csapatot (Athletica Vaticana), hogy elkötelezetten terjessze a testvériség kultúráját a sport világában, odafigyelve a törékenyebbekre, a béke tanúivá válva” – fogalmazott Ferenc pápa április 7-én, a szerdai általános kihallgatás végén.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria