Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét a Bulgáriában történt buszbaleset kapcsán

Ferenc pápa – 2021. november 25., csütörtök | 16:15

A Szentatya táviratot küldött Észak-Macedónia elnökének, Sztevo Pendarovszkinak, részvétét fejezve ki a november 23-án, kedden hajnalban Bulgáriában történt buszbaleset miatt, melyben 46 észak-macedón állampolgár, köztük 12 gyermek vesztette életét.

A Szentatya táviratában, amelyet Pietro Parolin bíboros államtitkár írt alá, mélységes fájdalmának ad hangot a tragikus baleset hallatán. Ferenc pápa imádkozik az elhunytakért és szolidaritásáról biztosít minden érintettet. A Mindenható Isten irgalmába ajánlja az elhunytakat, és imádkozik a gyászoló családokért és a sérültekért.

A Bulgáriában történt balesetben felborult és kigyulladt a turistákat szállító autóbusz, és pillanatok alatt kiégett. Heten – három férfi, három nő és egy fiatal fiú – tudtak kimenekülni a lángoló járműből, miután sikerült kitörniük leghátsó ablakait. Az észak-macedóniai turisták Isztambulból tartottak hazafelé november 23-án, kedden hajnalban, amikor a tragédia bekövetkezett.

Észak-Macedóniában háromnapos, Bulgáriában egynapos nemzeti gyászt rendeltek el. Nyomozás indult a baleset oka és körülményei tisztázására.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria