Ferenc pápa Twitter-üzenetei december 2-án

Ferenc pápa – 2021. december 2., csütörtök | 18:31

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán ciprusi látogatásának első napján.

Ugyanaz a vágy él bennem, amikor Ciprusra jövök, mint Barnabás apostolban: látni, hogy Isten kegyelme munkálkodik egyházatokban és földeteken, veletek együtt örvendezni a csodákért, amelyeket az Úr visz véghez, és buzdítani benneteket, hogy legyetek mindig állhatatosak, soha ne bátortalanodjatok el.
#ApostoliUtazás

*

Testvérek vagyunk, akiket az egyetlen Atya szeret. Együtt kell munkálkodnunk annak érdekében, hogy egy emberhez méltó jövőt építsünk fel, le kell győznünk minden megosztottságot és művelnünk kell az egységet. Arra van szükségünk, hogy befogadjuk, integráljuk egymást, együtt járjunk az úton, mindnyájan testvérek legyünk!
#ApostoliUtazás

*

A boldogmondások a kereszténység örökérvényű alkotmányát jelentik, iránytűt, amely eligazítja a keresztényeket az életútjuk során. Ha megéljük őket, akkor az evangélium mindig fiatal marad és reménnyel termékenyíti meg a társadalmat.
#ApostoliUtazás

*

A konfliktusokat gyógyító és a testvériséget újrateremtő béke útja a párbeszéd útja. Segítenünk kell egymásnak hinni a párbeszéd türelmes és szelíd erejében. Nem könnyű út, de nincs más alternatívája annak, hogy elérjük a kiengesztelődést. #ApostoliUtazás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria