Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 16-án

Ferenc pápa – 2020. szeptember 16., szerda | 16:43

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Az éghajlati egyensúly helyreállítása rendkívül fontos a Föld jövője szempontjából. Éppen ezért arra biztatok minden országot, hogy a kibocsátás csökkentése érdekében ambiciózusabb nemzeti célokat fogadjon el.
#TeremtésIdőszaka

Amint azt számos spirituális mester is tanította, az ég, a föld, a tenger és minden teremtmény rendelkezik egy olyan jelképes vagy misztikus képességgel, mellyel visszavisznek a Teremtőhöz és a teremtett világgal való egységhez.
#TeremtésIdőszaka #ÁltalánosKihallgatás

A szemlélődés, mely gondoskodó magatartáshoz vezet, nem a természet kívülről való megfigyelését jelenti, mintha nem is volnánk benne elmerülve. Sokkal inkább belülről történik, felismerve, hogy magunk is a teremtett világ részei vagyunk.
#TeremtésIdőszaka #ÁltalánosKihallgatás

Szemlélődés és gondoskodás: íme két magatartásforma, mely útmutatóként szolgál, hogy megjavítsuk és újra egyensúlyba hozzuk a kapcsolatot köztünk, emberek és a teremtett világ között.
#TeremtésIdőszaka #ÁltalánosKihallgatás

Imádkozzunk a comói közösséggel Roberto Malgesini atyáért, aki a legszegényebbek iránti szeretetről tett tanúbizonyságot egészen a vértanúhalálig, és imádkozzunk mindazokért, akik nélkülöző és a társadalom által kivetett emberekkel dolgoznak.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria