Ferenc pápa üzenete a spanyol hívekhez: Rajtatok a sor, vigyétek el az evangéliumot mindenhová!

Ferenc pápa – 2020. február 16., vasárnap | 14:00

A Szentatya üzenetet küldött Blázquez Pérez bíborosnak, a spanyol püspöki konferencia elnökének a világiak országos kongresszusára, melyet Madridban tartottak február 14. és 16. között. Az összejövetel a 2016-ban megkezdett lelkipásztori terv záróeseménye.

Isten élő szavát szenvedéllyel és örömmel kell hirdetni a keresztény tanúságtételen keresztül, hogy ledöntsük a legmagasabb falakat is, amelyek elszigetelnek és kizárnak – üzeni a pápa, és arra buzdítja a spanyol híveket, hogy ne féljenek kilépni az utcára, elmenni a társadalom minden rétegéhez, eljutni a város széléig, kézzel tapintani az emberek sebeit.

„Menjetek, és hirdessétek az evangéliumot!” – kéri a Szentatya a hívektől, akiket arra buzdít, hogy küldetésüket a világban éljék meg; hallgassák meg Istennel és az Egyházzal együtt kortársaik, a nép szívverését; kerüljék a klerikalizmus, a versengés, a karrierizmus, a merevség és a negativitás kísértését.

Isten egyháza feltűri az ingujját, hogy odalépjen a másik emberhez, anélkül, hogy ítéletet mondana róla vagy elítélné. Kézen fogja, hogy támogassa, bátorítsa, vagy csupán elkísérje élete folyamán. Annak érrdekében, hogy következetesek maradjunk a keresztség ajándékához, lényegbevágó tudatosítani magunkban, hogy egy keresztény közösség részei vagyunk. Nem akármilyen csoportosuláshoz tartozunk, sem pedig egy civil szervezethez – figyelmeztet Ferenc pápa. – Isten családjának tagjai vagyunk, akik egyazon Úr körül gyűlnek össze.

Február 14-én, vagyis amikor az Egyház Szent Cirill és Metód, Európa védőszentjei liturgikus emléknapját ünnepli, a misszionárius küldetés továbbra is aktuális marad, és erővel hangzik fel közöttünk: hogy újra és újra megszólaltassuk az evangéliumot abban a világban, ahol élünk. Különösen az öreg Európában, ahol az Örömhírt elnyomja a halál és a csüggedés hangja – mutat rá üzenetében a Szentatya.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria