Ferenc pápa üzenetet küldött a súlyos sérülésből felépült katonáknak rendezett sportversenyre

Ferenc pápa – 2017. szeptember 23., szombat | 18:59

Az Invictus Games elnevezésű sporteseményt szeptember 23. és 30. között rendezik meg a kanadai Torontóban; azok a katonák vesznek részt a rendezvényen, akik szolgálatuk során szereztek súlyos, sok esetben maradandó sérüléseket.

A 2017-es Invictus (jelentése: legyőzhetetlen) Játékokon 17 országból 550 sportoló versenyez 12 sportágban. Az évenként megrendezett, rendhagyó sportverseny Harry walesi herceg kezdeményezésére született 2014-ben, eredetileg brit és nemzetközösségi katonák számára.

„Az Invictus Games elnevezésű sportrendezvény legyen a népek közötti egység és minden emberi élet méltóságának konkrét jele” – kéri Ferenc pápa üzenetében, amelyet a torontói nemzetközi játékokra írt. A szeptember 23. és 30. között zajló megmérettetésen azok a katonák vesznek részt, akik szolgálatuk során szereztek súlyos, maradandó sérülést, számos esetben végtagjukat veszítették el.

Értük szól a pápa imája, és nekik küldi áldását levele által, amelyet Thomas Collins bíborosnak, Toronto érsekének küldött. Az üzenetet szeptember 19-én olvasták fel egy vallásközi eseményen, amelyet a város Szent Jakab-székesegyházában tartottak keresztény, zsidó, muszlim, buddhista és hindu vallási képviselők jelenlétében.

A versenybe szálló sportolókat a pápa arra buzdítja, hogy tegyenek újabb tanúságot a világnak arról a legyőzhetetlen emberi lélekről, amely Isten kegyelme által képes elszántan és bátran szembenézni minden kihívással. A Szentatya azért imádkozik, hogy a játékok mozdítsák elő a nemzetek, a kultúrák és a vallások közötti gyümölcsöző találkozót. Végül Ferenc pápa nagy hálával idézi fel azokat a hatalmas áldozatokat, amelyeket a katonák, a sportolók hoztak a béke előmozdítása érdekében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria