Ferenc pápa vasárnap délben: Semmi sem igazolhatja vegyi fegyverek alkalmazását!

2018. április 8. vasárnap 20:58

A Szentatya április 8-án a délelőtti ünnepélyes szentmise végén imádkozta el a húsvéti idő jellegzetes Mária-imáját, a Regina Coelit. Előtte köszöntötte a keleti keresztényeket, a jelen lévő nagyobb csoportokat, utána pedig kitért a szíriai bombázásra.

Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

Kedves testvéreim!

A záró áldás előtt imánkkal mennyei édesanyánkhoz fordulunk. De előtte szeretnék köszönetet mondani mindnyájatoknak, akik részt vettetek ezen a szentmisén, különösen is az irgalmasság misszionáriusainak, akik találkozójukra gyűltek egybe. Köszönöm szolgálatotokat!

A keleti egyházakhoz tartozó testvéreinknek, akik a Julián-naptár szerint ma ünneplik a húsvétot, a legszívélyesebb jókívánságaimat küldöm. A feltámadt Úr töltse be őket világossággal és békével, és erősítse meg azokat a közösségeket, amelyek különösen nehéz körülmények között élnek.

Külön is szeretném köszönteni a jelen lévő romákat és a szintókat nemzetközi napjuk, a Romanò Dives alkalmából. Békét és testvériséget kívánok eme ősi népek tagjainak, és kívánom, hogy a mai nap segítse elő a találkozás kultúráját, egymás megismerésének és tiszteletének jó szándékával. Ez az az út, amely az igazi beilleszkedéshez vezet. Kedves romák és szintók, imádkozzatok értem, és imádkozzunk együtt szíriai menekült testvéreitekért!

Üdvözlöm az összes többi jelen lévő zarándokot is, a plébániai csoportokat, a családokat, a társulatokat, és bújjunk közösen Máriának, az irgalmasság anyjának palástja alá.

Ferenc pápa szavai a Regina Coeli (Mennynek királyné asszonya) elimádkozása után:

Szíriából bombázásokról érkeznek szörnyű hírek, több tucat áldozat van, köztük sok nő és gyermek. Arról is szólnak a hírek, hogy sok embert a bombákban lévő vegyi anyagok pusztító hatása sújtotta. Imádkozzunk az összes elhunytért, a sebesültekért, a szenvedő családokért! Nincs jó vagy rossz háború, és semmi, de semmi sem igazolhatja ezeknek a megsemmisítő eszközöknek a használatát védtelen emberekkel és népekkel szemben. Imádkozzunk, hogy a politikai és katonai vezetők a másik utat, a tárgyalás útját válasszák, hiszen az az egyedüli út, amely olyan békét tud hozni, amely nem a halál és a pusztítás békéje.

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat