Ferenc pápa vasárnap délben: A világban sok a háború, az új szentek késztessenek párbeszédre!

Ferenc pápa – 2022. május 15., vasárnap | 14:20

Május 15-én délben a Szentatya a délelőtti szentmise végén imádkozta el a húsvéti időszak Mária-antifónáját, a Regina caelit. Magyar zarándokok is voltak ezen a misén, melynek keretében Ferenc pápa tíz személyt avatott szentté.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvéreim!

Mielőtt befejeznénk ezt az eucharisztikus ünneplést, szeretnélek köszönteni mindnyájatokat és szeretnék köszönetet mondani mindnyájatoknak: bíboros testvéreimnek, püspököknek, papoknak, szerzeteseknek és szerzetesnőknek, különösen azoknak, akik az új szentek lelki családjához tartoznak, és mindnyájatoknak, hívőknek, Isten hívő népének, akik a világ sok tájáról gyűltetek itt egybe.

Üdvözlöm az országok hivatalos küldöttségeit, különösen az Olasz Köztársaság elnökét. Jó látni, hogy evangéliumi tanúságtételükkel ezek a szentek elősegítették saját nemzetük és az egész emberi család lelki és társadalmi fejlődését. Miközben a világban sajnos nőnek a távolságok, szaporodnak a feszültségek és a háborúk, az új szentek inspiráljanak közös megoldásokat, utakat a párbeszédre, különösen azok szívében és elméjében, akik nagy felelősséggel járó pozíciókat töltenek be, és arra hivatottak, hogy a békének és ne a háborúnak a főszereplői legyenek.

Köszöntelek mindannyiatokat, kedves zarándokok, továbbá mindazokat, akik a médián keresztül követték ezt a misét.

Most pedig forduljunk Szűz Máriához, hogy segítsen nekünk örömmel követni az új szentek példáját!

[Elimádkozzák a Regina caelit.]

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria