Ferenc pápa videoüzenetet küldött bangladesi útja előtt

Ferenc pápa – 2017. november 21., kedd | 17:40

Videoüzenetet küldött a Szentatya bangladesi útja előtt a béke, a megbocsátás és a kiengesztelődés jegyében. A pápa november 30-a és december 2-a között látogat az ázsiai országba.

A Szentatya örömmel készül az útra, előtte videoüzenetben üdvözölte az ázsiai ország lakóit. „Jézus Krisztus evangéliumának szolgájaként jövök, hogy hirdessem üzenetét a kiengesztelődésről, a megbocsátásról és a békéről.”

A pápa elsősorban a katolikusokhoz fordul, akik a 150 milliós lakosság 0,4%-át teszik ki. Látogatásával meg akarja erősíteni őket a hitben és az evangéliumról való tanúságtételben, mely az ember méltóságát tanítja, és arra hív minket, hogy nyissuk meg szívünket mások előtt, különösen a szegényebb és rászoruló emberek előtt.

A bangladesi lakossághoz fordulva Ferenc pápa kifejtette, szeretne az egész néppel találkozni, és különösen várja a találkozást a vallási vezetőkkel Ramnában. „Olyan korban élünk, amelyben a hívők és a jóakaratú emberek feladata mindenütt az, hogy a kölcsönös megértést és tiszteletet segítsék elő. Arra hivatottak, hogy segítsék egymást mint ugyanannak az emberi családnak a tagjai” – hangsúlyozza a pápa. Köszönetet mond mindazoknak, akik Bangladesben a pápai út előkészítésén munkálkodnak. Imáikat kéri azért, hogy a velük töltött napok reményt és a bátorítást forrásozzanak. A Szentatya az öröm és a béke isteni áldásáért fohászkodik a bangladesiek számára, majd így köszön el üzenete végén: „Hamarosan találkozunk!”

Ferenc pápa Banglades előtt Mianmart keresi föl november 27-e és 30-a között.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria