Ferenc pápa videoüzenetet küldött Mauritius népének is apostoli látogatása előtt

Ferenc pápa – 2019. szeptember 5., csütörtök | 9:48

Szeptember 4. és 10. között Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Mozambikban, Madagaszkáron és Mauritiuson. A mozambiki és madagaszkári üzenete után szeptember 2-án tették közzé a Mauritius népéhez intézett videoüzenetét. A látogatás utolsó állomására szeptember 9-én fog megérkezni.

Közeleg immár apostoli látogatásom, mely a szép szigetetekre vezet engem. Már most, Rómából köszönetet mondok nektek a találkozásunk előkészítéséért – fogalmazott a pápa.

Örömmel hirdetem majd az evangéliumot népetek körében. Utam során különféle kulturális hagyományú és vallású népcsoportokkal találkozom. A Katolikus Egyház kezdettől fogva küldetést kapott az összes néphez és a világ minden nyelvét beszéli. De mint tudjátok, az evangélium nyelve a szeretet. Az Úr – Szűz Mária közbenjárására – adja meg nekem, hogy a Lélek erejében hirdessem az evangéliumot nektek, hogy azt mindnyájan megértsétek és befogadjátok. Kérlek benneteket, hogy ezekben a napokban buzgóbban imádkozzatok, miközben már a szívemben hordozlak benneteket. Köszönöm, és a mielőbbi viszontlátásra! – mondta Ferenc pápa videoüzenetében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria