Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

2018. november 9., péntek | 11:55

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

A lelkigyakorlat minden napján volt szentmise – amelyen a résztvevők szolgálatot is teljesítettek –, szentségimádás, elcsendesedés, előadás és személyes beszélgetés.

A program kezdetén, az első szentségimádásra pár kedves gondolatot kaptak a résztvevők szüleiktől, hogy azokat elmélkedjék végig. Majd Kovács Zsolt atya tartott elmélkedést, és szentmisét mutatott be a lelkigyakorlatozókért és családjaikért.

Másnap Horpácsra kirándultak a fiatalok, ahol Berta László atya – a közös szentmisét követően – előadást tartott a lelkigyakorlat résztvevőinek. A találkozás mély beszélgetéssel zárult.

A harmadik nap különleges élményét Szabó Gábor másodéves kispap tanúságtétele adta.

A szentgyónás, a szentmisék, az elcsendesedések mély tartalmat adtak a progamnak, és – a résztvevők beszámolója szerint – a táj szépsége, a falu békéje és a falubeliek kezdeményező szeretete, amellyel a fiatalembereket fogadták, hozzájárultak a lelki elmélyüléshez, az Istenhez való közeledéshez.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye; vacupblog

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd