Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

2018. november 9. péntek 11:55

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

A lelkigyakorlat minden napján volt szentmise – amelyen a résztvevők szolgálatot is teljesítettek –, szentségimádás, elcsendesedés, előadás és személyes beszélgetés.

A program kezdetén, az első szentségimádásra pár kedves gondolatot kaptak a résztvevők szüleiktől, hogy azokat elmélkedjék végig. Majd Kovács Zsolt atya tartott elmélkedést, és szentmisét mutatott be a lelkigyakorlatozókért és családjaikért.

Másnap Horpácsra kirándultak a fiatalok, ahol Berta László atya – a közös szentmisét követően – előadást tartott a lelkigyakorlat résztvevőinek. A találkozás mély beszélgetéssel zárult.

A harmadik nap különleges élményét Szabó Gábor másodéves kispap tanúságtétele adta.

A szentgyónás, a szentmisék, az elcsendesedések mély tartalmat adtak a progamnak, és – a résztvevők beszámolója szerint – a táj szépsége, a falu békéje és a falubeliek kezdeményező szeretete, amellyel a fiatalembereket fogadták, hozzájárultak a lelki elmélyüléshez, az Istenhez való közeledéshez.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye; vacupblog

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-szexualitasban-kifejezodo-szeretet-meltosaga-es-szepsege-cupich-biboros-eloadasa-dublinban
A szexualitásban kifejeződő szeretet méltósága és szépsége – Cupich bíboros előadása Dublinban

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Sorozatunkban ezúttal Blase Cupich bíboros, chicagói érsek előadását összegezzük, aki a házastársi szeretet testi dimenziójáról beszélt és vezetett beszélgetést augusztus 23-án.

19:58
az-iraki-szir-keresztenyek-beke-es-remeny-emberei-eloadas-pazmanyon
Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

15:04