Főegyházmegyei köznevelési intézmények igazgatói értekezlete Egerben

Hazai – 2020. február 21., péntek | 17:50

A február 19-én az egri szemináriumban tartott megbeszélésen aktuális feladatokról, jogszabályváltozásokról, a módosított Nemzeti alaptantervről, valamint a gyermekvédelem gyakorlati megvalósításáról hallhattak előadást az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatói.

Az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága minden évben szakmai egyeztetésre hívja az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatóit. A február 19-i találkozó koncelebrált szentmisével kezdődött a szeminárium kápolnájában.

A szentmise prédikációjában Ternyák Csaba érsek az ókori vallások tisztálkodási rítusára utalva rámutatott: nem a külsőségeken múlik, hogy ki a tiszta. A valódi tisztaság az ember szavaiban, szívében mutatkozik meg. Ugyanígy a keresztény kultúra kincseit sem csak külsőségeikben kell megőriznünk az utókor számára, hanem meg kell töltenünk tartalommal – hangsúlyozta a főpásztor.

A valódi tisztaságra és belső értékeink megőrzésére kell törekednünk; tanúságot kell tennünk a családunk, tanítványaink és a ránk bízottak körében – hangzott el a szentbeszédben.

Jelenleg ötvenegy köznevelési intézmény működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában, így az állam után ez az egyházmegye a legnagyobb intézményfenntartó hazánkban.

Lóczi Tamás, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának alelnöke a megbeszélésen kiemelte: fontos, hogy találkozzunk, megerősödjünk identitásunkban; ezenfelül számos gyakorlati, praktikus kérdésben is egyeztetnünk kell. Így például lényeges újítás az óvodák szakmai működését támogató számítástechnikai rendszer bevezetése – ez fontos szakmai előrelépést jelent, könnyebbé teszi a munkát.

Az aktuális feladatokról, jogszabályváltozásokról, a módosított Nemzeti alaptantervről, valamint a gyermekvédelem gyakorlati megvalósításáról hangzottak el előadások az egri főegyházmegyei köznevelési intézmények igazgatói értekezletén.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria