Folytatódik a Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programja

Hazai – 2013. december 18., szerda | 17:03

Folytatódik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programja: az EDF Démász villamosenergia-szolgáltató 2014-re és 2015-re összesen 150 millió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe jutottak megsegítéséhez. Az erről szóló megállapodást Jean-Noel Reimeringer elnök-vezérigazgató és Kozma Imre atya december 17-én írták alá Budapesten.

Az újabb két évre szóló megállapodást a villamosenergia-szolgáltató és a szeretetszolgálat képviselői  Budapesten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központjában írták alá.

A program egyik fontos újdonsága, hogy már fogyatékkal élő emberek is pályázhatnak a támogatásra – emelte ki az aláíráskor Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A hátralékkezelő program az áramszámla rendezésében, a felgyülemlett adósságok csökkentésében segíti a nehéz helyzetben lévő családokat.

Győri-Dani Lajos elmondta: ebben az évben 2500 ügyfél adta be pályázatát a programra, közülük 1829-en már megkapták a támogatást, így összesen 46 millió forintnyi hátraléktól szabadulhattak meg. A kedvezményezettek közül 513 magas hátralékkal rendelkező fogyasztónak lehetősége volt egy új részletfizetési konstrukcióban részt venni. 150, korábban már kikapcsolt ügyfél háztartásában pedig újra van áramszolgáltatás.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír