Főpásztori látogatás az újaradi plébánián

Külhoni – 2021. október 28., csütörtök | 9:01

Az egykor önálló település, Újarad ma Aradhoz tartozik. Pál József Csaba temesvári megyéspüspök október 24–25-én kereste fel az újaradi plébániát. A vizitáció vasárnap, szentmisével vette kezdetét, melyet a helyi templomban mutatott be a főpásztor.

A nyitó szentmisén Dirschl Johann általános helynök, Király Árpád esperes, arad-ségai plébános és Dirschl Mates újaradi plébános koncelebrált.

A közösség lelkipásztora üdvözölte a megyéspüspököt, kifejezve örömét, hogy körükben köszönthetik az egyházmegye főpásztorát.

Szentbeszédében Pál József Csaba püspök a jelenleg zajló szinodális folyamatra utalva néhány témát javasolt, amelyen a hívek elmélkedhetnek: Jézus az út. Az Ő élete példájából tanulhatjuk meg, hogyan haladjunk mi is az úton.

A szinodális folyamat alapvető célkitűzése, hogy lehetőleg senkit se zárjunk ki belőle – hansúlyozta a főpásztor. – Isten mindenkit szeret, személyesen és egyénileg. Próbáljunk meg tanulni egymástól, mert a Szentlélek sokszor a többi emberen keresztül szól hozzánk.

A liturgiát követően az egyázközséghez tartozó gyermekekkel és a fiatalokkal találkozott a temesvári megyéspüspök.

Pál József Csaba püspök október 25-én, hétfőn, az újaradi plébánia egyik filiájába, Angyalkútra látogatott, ahol délben szentmisét celebrált a helyi templomban.

A szentmise után a főpásztor az újaradi plébánia képviselő-testületének tagjaival folytatott megbeszélést, melyen Szilvágyi Zsolt püspöki helynök és Tari M. Böbe schönstatti nővér, családpasztorációs referens is részt vett.

Ezt követően öt családdal találkozott a temesvári megyéspüspök.

Szöveg: Thabitta Kozilek (fordítás: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye sajtóirodája)

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria