Főpásztori rendelkezések Veszprémben a járvány terjedésének megakadályozására

Hazai – 2020. március 13., péntek | 17:40

Udvardy György veszprémi érsek március 13-án a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében hozott rendelkezéseket.

Az egyházmegye intézményeiben életbe lépő óvintézkedések mellett a liturgikus és lelkipásztori eseményekre is új szabályok és ajánlások vonatkoznak.

A főpásztor többek között kifejti: „Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Kérem, hogy az idősek és a betegek a fennálló helyzetet lelkiismeretükben tekintsék komoly és súlyos oknak, ezért önmaguk és mások érdekében inkább maradjanak otthon.”

Az elmaradó eseményekről, a köznevelési intézményeket, szociális és turisztikai létesítményeket érintő változásokról ITT olvashatnak.

Március 15-én, a 10.30-kor kezdődő szentmise keretében Udvardy György érsek Veszprémben, a Szent Mihály-főszékesegyházban végez imádságos fölajánlást, Isten segítségét kérve a főegyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében. Kéri, hogy a hívek kapcsolódjanak be ebbe a felajánlásba Ferenc pápa imádságának elmondásával.

A főpásztor mindenkit bátorít a Szentírás gyakoribb és buzgóbb olvasására, az elmélyültebb imádságra; buzdít, hogy fordítsunk különös figyelmet az idős, beteg testvéreinkre, valamint a hívek figyelmébe ajánlja az Erdő Péter bíboros által megfogalmazott fohász elimádkozását.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria